Новини

Хліб для добровольців

Хліб для добровольців

Хатинка пекаря. Щодня тут випікають 200-300 буханців житнього та пшеничного хліба, пиріжки з капустою та картоплею, вишнею та маком.
Безплатно пригощають хлібом усіх, хто до них завітає і не має можливості придбати продукт першої необхідності. А ще щодня 30 запашних буханців відвантажують бійцям Добровольчого формування Бучанської громади. Сьогодні начальник штабу Добровольці Бучі, полковник Андрій Верлатий завітав до хлопців, аби подякувати за смачний хліб, що надходить до столу.
- У кожного свій фронт,- наголосив Андрій Михайлович.- Дякуємо за те, що на столі маємо таку смачну здобу.
Юрій Бойко, у минулому аналітик ІТ компанії, від початку війни змінив профіль і щодня чаклує над тістом, яке у печі перетворюється на неймовірного смаку здобу.
Працюють тут без вихідних і перерви, навіть у години, коли стаються перебої зі світлом. Тоді виручає генератор, який привезли благодійники з Польщі.
- У кожному виробі- особлива сила і любов, які підтримують усіх, хто цього потребує у тому числі і бійців Добровольчого формування Бучанської громади,- розповідає секрети продукції Юрій.
Під час окупації росіяни тут облаштували базу: грілися, спали. Доки пекарня була під окупацією, випікали хліб у Києві для добровольчого батальйону. А в квітні повернулися до Бучі.
Сьогодні тут позмінно працюють два пекарі та два помічники, приїжджають допомагати волонтери. Готуються до реставрації старої печі, збирають кошти на побудову нового млина, бо старий був розтрощений орками.
При цьому не втомлюються долучатися до добрих справ на волонтерських засадах.

649

0